Vă rugăm așteptați...

Sfaturi practice


Sfaturi practice

by ing. Marius Aichimoaie with 0 Comments in March 3, 2017 In Category: Amenajare curte si gradina
Share the post:

pardoseala cauciuc loc de joacaOdata cu primele raze de soare ale primaverii, revin si planurile de amenajare a curtii si gradinii. Una dintre optiunile trainice si accesibile este acoperirea aleilor si a locului de joaca al copiilor cu placi de tartan. Poti alege dintr-o gama de dimensiuni si culori, pentru a-ti crea propriul design deosebit. In plus, le poti monta chiar tu intr-o dupa-amiaza insorita cu un minim de efort, daca urmezi acesti pasi:

  1. masoara lungimea si latimea zonei pe care doresti sa montezi placile de cauciuc. Inmultind cele doua valori, obtii suprafata de tartan necesara. Te poti consulta cu specialistii nostri referitor la dimensiunile optime ale placilor de cauciuc pentru o acoperire ideala a zonei.

  2. marcheaza limitele suprafetei de acoperit cu limitatoare sau cu un spray colorat. Asigura-te ca suprafata de pamant este plana, fara pietre sau resturi lemnoase. Daca exista zone de gazon, acesta trebuie taiat uniform la cel mai mic nivel posibil.

  3. se incepe montarea primei placi de cauciuc pe latura cea mai lunga. Urmatoarea placa trebuie aplicata cat mai aproape de prima, si la fel in continuare, pana finalizezi primul rand de placi. Se continua cu randurile urmatoare, pana se acopera toata suprafata.

  4. daca este necesar, poti sectiona ultimele placi pentru a se incadra in dimensiunile suprafetei tale. Taierea placii de tartan se face cu un cutter, pe un suport de lemn, dupa ce ai trasat linia de taiere cu un creion colorat.

  5. cu un rulou compactor manual sau cu un ciocan de cauciuc, preseaza placile de tartan pe sol.

  6. pentru a evita alunecarea placajului, este bine sa il incadrezi intre borduri (de cauciuc, beton, gresie, plastic, etc.)

Felicitari! Tocmai ai finalizat primul proiect de bricolaj al acestei primaveri! Iti stam la dispozitie pentru comenzi si detalii suplimentare!